Jeanneke Bruning

Over mij

Ik ben Jeanneke Bruning (1963): teamcoach en coach; dansdocent en moeder van 3 dochters.

Wie ben ik en waarom doe ik wat ik doe?

Ik ben iemand, die enorm geniet en energie krijgt van anderen helpen om te ontdekken, waar hun kwaliteiten/mogelijkheden liggen én hoe zij die zo goed mogelijk kunnen inzetten.

Als ik terug denk aan hoe mijn werkzame leven tot nu toe gelopen is, zie ik dat ook echt als rode draad.

Rode draad

Toen ik ruim dertig jaar geleden begon als muziektherapeute heb ik heel bewust gekozen om te gaan werken met mensen met een lichamelijke beperking. Juist omdat zij zo goed zien en ervaren wat het verschil hen en mensen zonder beperking is. Hen ondersteunen in hoe zij hiermee om kunnen gaan én hen te helpen kijken naar wat zij wél kunnen, was mijn missie.
Dit heb ik ook met heel erg veel plezier gedaan.
Later kon ik dit ook makkelijk vertalen naar mensen met verstandelijke beperkingen en Niet Aangeboren Hersenletsel.

Ik heb me ook afgevraagd, waarom dit voor mij zo belangrijk is en daarin ontdekte ik, dat ik zelf van nature altijd twijfel of ik iets wel kan. Ik laat dat niet zo makkelijk zien, maar van nature denk ik altijd dat ik minder ben of kan dan een ander.

Als kind vond ik het heerlijk om ergens bij te horen, om dingen samen te doen. Helaas ging dat vaak niet zoals ik graag wilde of hielden vriendschappen (voor mij) onverwachts op. Dit zorgde ervoor, dat ik me heel erg ging richten op de ander. Ik had weinig vertrouwen in mijn eigen kwaliteiten en vond ik het moeilijk om mezelf echt te laten zien.

Stappen zetten

Gelukkig heb ik hier heel veel stappen in gezet. Dat was niet altijd makkelijk maar het heeft me wel heel erg veel gebracht.
Het heeft ervoor gezorgd, dat ik mezelf steeds meer durf te laten zien, dat ik meer geloof in mijn kwaliteiten en daar ook echt van kan genieten.

Zo heb ik heel veel jaren gewerkt als muziektherapeute in een team, waarin ik me gezien en gewaardeerd voelde. Hierdoor heb ik zelf ook ondervonden hoe belangrijk dat is voor je ontwikkeling.
Als je je gezien en gewaardeerd voelt, is het makkelijker om je kwaliteiten te zien en in te zetten. Dit heeft direct ook invloed op de samenwerking.
En dit gun ik iedereen.

Om hierin meer te kunnen betekenen (en omdat ik zelf ook verder ontwikkelde) heb ik de stap gemaakt om leidinggevende te worden. Ik kon nog steeds bezig zijn met samenwerking verbeteren, kwaliteiten en mogelijkheden inzetten en stappen maken.

Na een aantal jaar als leidinggevende gewerkt te hebben, voelde ik dat mijn passie toch echt ligt in het ondersteunen van mensen en teams en niet zozeer in het managen. Dat kon ik wel, maar daar ligt mijn hart minder.
Daarom heb ik toch de Opleiding tot Coach gevolgd.
Ook al werd ik steeds zekerder van mijzelf en mijn kwaliteiten, ik wilde hier toch wel een gekwalificeerde opleiding voor doen.
Gelukkig kon ik ook binnen mijn werk als leidinggevende als coach en teamcoach andere locaties ondersteunen.

Het roer om

Toen kwam het moment dat ik voelde, dat deze werkplek echt niet meer bij mij paste. Ik voelde dat ik niet meer in mijn kracht stond. Ik kon niet meer zien en voelen welke kwaliteiten ik had. Kortom… ik werd onzeker.
Door de jaren heen, heb ik heel goed geleerd om dat niet te laten zien. Maar het is er wel.
Op het moment dat ik me dat realiseerde en voelde dat het me niet meer lukte om de dingen op mijn manier te doen, was het moment dat ik ook besloot om mijn baan op te zeggen.
Dat was geen weloverwogen beslissing. Het kwam (voor mij) onverwachts, maar wel van diep van binnen.

Dat is dan stap één, maar wat dan?
Op een andere plek als leidinggevende gaan werken is een mogelijkheid, maar niet waar mijn hart ligt. Kies ik daar dan voor?
Als ik wil gaan doen waar mijn hart ligt en waarvan ik weet dat mijn kwaliteiten daar liggen, dan is het logische gevolg, dat ik als zelfstandig ondernemer verder ga.

Zo is mijn bedrijf: Jeanneke Bruning Coaching geboren.

Ook die stap was heel spannend en onzeker.
Want bij een eigen bedrijf hebben hoort het ook om zichtbaar te zijn. Wat voor mij altijd weer spannend is. Op het moment dat ik zichtbaar ben, kunnen anderen er iets van vinden.

Nog steeds ben ik ook zelf bezig om me verder te ontwikkelen. Niet alleen door mijn rugzak te vullen met methodieken, opleidingen en werkvormen, maar vooral door steeds meer mijzelf te laten zien.

Als ik nu in de spiegel kijk, zie ik iemand met heel veel enthousiasme, positiviteit, veerkracht, geloof in de ander, doelgericht, empathisch, creatief,  met de nodige zelfspot en soms ook onzeker en twijfelend. En dat is ook goed.

Met dit alles zet ik me volledig in voor jou!
Doordat ik hierin ook mijn eigen weg gelopen heb, kan ik een stukje naast jou lopen, zodat jij jouw weg hierin kan vinden.

Ik wil graag contact

In dit interview vertel ik meer over mijzelf én over wat ik doe als teamcoach in de zorg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeanneke Bruning. Jouw hulp bij Coach, Teamcoach, Stress en burn-outcoach
Kijk mee

Werken met Jeanneke

Play Video

Gedurende het traject ben ik steeds sterker in mijn schoenen komen staan en heb ik ontdekt dat ik het werk weer aan kan.
Het lukt me nu om mijn grenzen ook daadwerkelijk aan te geven

Froukje

Ik heb Jeanneke als een kundige gedreven coach ervaren. Haar manier van aanpak zet je aan het denken. Ze zet je aan om te reflecteren. Daar waar jij het nodig hebt, weet ze je handvatten te geven . Ze is professioneel, eerlijk, oprecht en direct.

Herman

Ik heb super goede gesprekken gehad waarin mij een spiegel voor werd gehouden en mij tips werden gegeven. Ook kon ik mijn verhaal kwijt en werd er goed geluisterd. Met alle handvaten die ik nu heb kan ik mocht er ooit weer zon situatie zijn.. Voorkomen dat ik weer tegen zulke dingen aan loop.

Liza

Ik heb de gesprekken met jou als heel prettig ervaren. Daar waar ik dacht dat ik alles op een rijtje had, alle ballen wel in de lucht kon houden heb jij mij laten inzien dat dit alles wel ten kosten gaat van mijzelf. Dit bracht voor mij soms emotionele momenten met zich mee, maar zeker leerbare momenten. Daar ben ik je heel dankbaar voor.

Abida

Rendement van Geluk

Ik ben licentiehouder Rendement van Geluk. De visie en werkwijze past volledig bij mijn kijk op de mens, op geluk en op medewerkerstevredenheid.

Gelukkige werknemers presteren beter én zijn duurzaam inzetbaar. Dat betekent o.a. minder verzuim, minder verloop en hogere productiviteit.

Veel medewerkers worstelen met de balans tussen gezondheid, tijd en geld. Geld was lange tijd de oplossing voor een goede gezondheid en geluk en dus was het vergaren van geld een doel op zich. Het welbevinden van medewerkers op de werkvloer en ook daarbuiten wordt belangrijker dan materiële zaken zoals een hoog salaris of een dure auto. Medewerkers hechten steeds meer waarde aan goede relaties met familie, vrienden, collega’s en klanten en willen zich kunnen vinden in de missie en visie van de organisatie waarvoor ze werken.

Rendement van Geluk heeft zich tot doel gesteld om werkgevers te helpen met geluk op de werkvloer. Daarmee willen we samen bijdragen aan het persoonlijk geluk van werknemers én aan een optimaal duurzame, betekenisvolle en winstgevende organisatie.

Dit doen we door het inzetten van de Gelukkig Leven Testen. Op basis hiervan wordt een persoonlijk gesprek gevoerd, waarna iemand zijn eigen doelen opstelt die bijdragen aan zijn geluk.

Kijk voor meer informatie en het Gelukkig Leven Programma op Rendement van Geluk

 

Career & Kids

Als zelfstandige coach  werkzaam voor Career & Kids en Career & Live

Gemeente Apeldoorn

Als coach voor medewerkers van de Gemeente Apeldoorn kan ik worden ingezet om medewerkers te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling, vraagstukken rondom werk/privé samenspel en stress en burn-outklachten

NOBCO

Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en maak als zodanig gebruik van de ethische beroepscode en de klachtenregeling van de NOBCO.